31 Ocak 2016 Pazar

Arduino ve Çeşitleri

 Arduino ve çeşitlerini incelemeden önce arduino hakkında biraz bilgi verelim.Arduino aslen italyanca bir kelimedir ve  "sıkı dost " anlamına gelir.Arduino bir grup tasarım enstitüsü hocası tarafından üretilmiş olup piyasada birçok klonu vardır . Arduino üreticileri cihazın patentini almayıp sadece "Arduino " ismini patentini almıştır.
 Arduino ekibi farklı projelerde kullanmanız için birçok arduino modeli üretmiştir bunlar arasında en yaygın kullanılanı Arduino uno modelidir.Arduinonun yaklaşık olarak 12 modeli bulunmaktadır bu kadar fazla olmasının sebebi arduinonun modeline göre farklık gösteren; boyutu , analog girişleri , dijital girişleri ve güç pinleridir.Arduinoyu boyutlarına göre büyükten küçüğe sıralamamız gerekir ise Mega > uno > mikro > mini > nano olarak sıralıyabiliriz.
 Birde arduinoya farklı özellikler verebileceğimiz modül kartları ve shieldler vardır.Bunların en yaygın olanları ise ethernet shield, GSM sheild , motor sürücü sheild , proto shild gibi shildlerdir.Bu shiledler sayesinde arduinonuza yeni özellikler kazandırıp arduinonuzu projelerinizde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
                                       


                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder