30 Ocak 2016 Cumartesi

Arduino Nedir ?

 Arduino projeleriniz kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu bir bileşendir. Arduino dendiği zamana aklınıza ilk olarak bir beyin bir yönetici gelmelidir çünkü arduino sizin projelerinizde tam  olarak bu işi yüklenecektir.Arduinoya kod yazmak için arduinonun geliştiricileri tarafın  yapılan ve arduino.cc adresinden indirdiğimiz yazılım programı üzerinden C veC+ dillerinin karışımı olan bir dil üzerinden kod yazarız .C dil tecrübeniz varsa bu dili kolaylıkla öğrenirsiniz.
 Arduino ile yapabileceklerinizin neredeyse sınırı yoktur.Örnek olarak çizgi izleyen robotlar, mesafe  ölçerler , çeşitlik robotik kollar vb. Arduino hem hobi hemde bir iş olarak görülebilir özellikle bu gibi robotik işlere merakı olanlar için çok idealdir çünkü arduino parçaları hem uygun maliyetli  hemde ülkemizde kolaylıkla bulunabilir.Ama şu anda en çok kullanılan model arduino unodur.Çünkü hem boyut olarak hemde kullanış açısından çok idealdir. Ardunionun yaklaşık olark 10 çeşidi mevcuttur.Bu kadar fazla olmasının sebebi sizin yapacağınız projeye uyumluluğu ve pin sayıları yoksa diğer arduinolarla işlevi hemen hemen aynıdır.
 Arduinoyu  kullanabilmek için azda olsa bir kod bilgisi , el becerisi , merak ve en önemlisi hayal gücünüzün gelişmiş  olması lazım yapacağınız projeyi kafanızda canlandırıp en ufak ayrıntısına kadar düşünmeniz gerekir çünkü diğer türlü hep başkalarının arkasından gidersiniz çünkü onlar yeni şeyler ortaya koymadıkça sizde yeni şeyler üretemez ve onları taklit etmekten başka hiçbir şey yapamazsınız. Albert Einstein boşa dememiştir "Hayal gücü bilgiden daha önemlidir " diye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder